Rauhaa

Joulun aikaan toivotaan ja toivotetaan rauhaa. Joululaulussa pyydetään rauhaa päälle maan. Mistä se rauha päälle maan sitten saadaan, kun media paukuttaa ruuduista sotia, kaaosta, ahneutta ja terrori-iskuja? Täytyykö lähteä turvaamaan rauhaa muille maille tai järjestää mielenosoitus sotia vatsaan? Ehkä, jos nämä keinot tuntuvat omilta, mutta usein paljon vähemmälläkin saa hyvin paljon aikaan rauhan lisäämisen edistämisessä.

FullSizeRender(270)

Katseen voi jokainen kääntää sisälleen. Koenko rauhaa itsessäni ja annanko itseni levätä rauhassa? Vai ärsytänkö hermostoni ylikierroksille koneita tuijottamalla, hektistä elämäntyyliä ylläpitämällä, muiden toiveita miellyttämällä, liian vähäisillä unilla, tai lääkkeillä, päihteillä ja pikaruualla maksaani liikaa kuormittamalla. Emme voi antaa maailmaan rauhaa jos emme koe sitä ensin itsessämme. Rauhaa alkaa itsestä. Lepo, vedenjuonti, puhdas ravinto, metsässä rauhallinen kävely ja maadoittuminen auttavat alkuun siinä, että pääsemme kiinni rauhankokemisen tunteen kanssa.

FullSizeRender(271)

Sanotaan, että yksi on kaikki ja kaikki on yksi. Olemme kaikki yhtä suurta kosmosta, jolloin yhden ainoan yksilön ajatukset, puheet ja teot heijastuvat suoraan hänen ulkomaailmastaan takaisin hänelle itselleen. Näemme itsemme kuin peilistä toisen kautta. Kollektiivisen tietouden kautta on huomattu, että kun yksi apina pallon toisella puolella keksi syödä banaanin ilman kuoria, hyvin pian samoihin aikoihin toinen apina maapallon toisella puolella keksi tehdä samoin. Tämän tietoisuuden mukaan kun yksi ihminen planeetan pohjoisosassa rentoutuu, meditoi tai rukoilee, levittää kollektiivinen tietoisuus saman rauhankokemuksen planeetan eteläosaan, jolloin toinen ihminen pallon toisella puolella kokee itsessään myös syvää rauhan tunnetta. Kun taas kaksi taas useampi hiljentyy rauhoittumisen äärelle, rauha päällä maan mahdollistuu jo suuremmalta osin. Voimme siis tehdä paljon jo sillä keinoin kun pidämme huolta itsestämme ja annamme koko olemuksemme levätä rauhassa. Ihminen kokonaisuudessaan on kuin solu kehossa tai planeetta avaruudessa. Samankaltainen värähtely ja tietoisuus, sekä samankaltaiset mineraalit, rakennusaineet ja elementit samankaltaisessa suhteessa, mutta vain eri mittasuhteessa.  Kun löydämme rauhan mielessämme sekä sydämessämme ja juurrutamme sen itseemme, kehon solujen ja koko universumin lisäksi totutuu rauha päällä maan.

Peace and Love,

Marika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s